Šaleška konjenica

O nas

Šaleška konjenica je samostojna sekcija v okviru Konjeniške kluba Velenje. Šteje petindvajset članov in imajo svoje organe upravljanja: predsednika in upravni odbor. Predsednik Šaleške konjenice je hkrati  član upravnega odbora Konjeniškega kluba Velenje. Povsem samostojno načrtujejo in izvajajo svoj program, finančno poslovanje pa je urejeno v okviru matičnega društva.

Člani šaleške konjenice so predvsem lastniki ali ljubitelji konj, ki se z vzrejo konj in jahalnim športom – terensko ježo ukvarjajo ljubiteljsko.

Šaleška konjenica je poznana širši okolici predvsem po organizaciji zimskega pohoda po poteh XIV. divizije od Sedlarjevega ob hrvaški meji pa do Belih vod nad Šoštanjem. Prvi štiridnevni pohod je izvedla leta 2003, od takrat ga organizira vsako leto, ne glede na vremenske pogoje.

Vsako leto organizira tudi tekmovanje konj dvovpreg in galopske dirke ter spretnostne igre. V jesenskem času pa v gozdu Ležen organizira dirke konj skozi drn in strn. V kolikor so ugodne snežne razmere organizira pozimi tudi horse skiiring.

Tekom leta organizira za svoje člane in vabljene goste enodnevne ali večdnevne pohode po okoliških hribih (Pohorje, Smrekovec, Graška gora, Goro oljka, Paški kozjak,..).

Člani Šaleške konjenice pa se udeležujejo pohodov in blagoslova konj v organizaciji sosednjih konjenic in društev.

 

- Tepej Stane

Kontakt

Škale 111, 3320 Velenje

+386 (0)41 731 000

info@kk-velenje.si


TRR: SI56 0242 6001 8292 212